Uzkrājošā dzīvības apdrošināšana ar garantētu procentu likmi - Neļķe, Laima (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir uz „SEB Dzīvības apdrošināšana” un „Citadele Life” uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas ar garantētu procentu likmi piedāvājuma izpētes un respondentu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus dzīvības apdrošināšanas sabiedrību piedāvājuma pilnveidošanai. Lai to sasniegtu, autore iepazinās ar uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas būtību, izpētīja un analizēja dzīvības apdrošināšanas tirgu Latvijā, veica analīzi, pamatojoties uz AAS „Citadele Life” un „SEB Dzīvības apdrošināšana” piedāvājumu. Apkopojot pētījuma rezultātus, lielākā daļa aptaujāto nezina, kas ir uzkrājošā dzīvības apdrošināšana, taču attiecībā pret uzkrājumu veidošanu nostāja ir pozitīva. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu un apdrošināšanu, vienlaikus veidojot uzkrājumu, uzskata par galvenajām produkta priekšrocībām. Atslēgvārdi: dzīvības apdrošināšana, uzkrājums, nodokļu atvieglojumi, nelaimes gadījums, riski.

Bachelor’s goal is to develop suggestions for life insurance companies offer development on the basis of „SEB Life insurance” and „Citadele Life” accumulative life insurance with a guaranteed interest rate offer research and analysis of the respondents point of view. To achieve this, the author noted the nature of accumulative life insurance, explore and analyzed life insurance market in Latvia, an analysis was made on the basis of life insurance company „SEB Life insurance” and „Citadele Life”. As the problem was to consider whether the higher guaranteed interest rate provides a higher return to client. Summarizing the results of the research, the majority of respondents do not know what is accumulative life insurance, but in relation to the endowment position is positive. Personal income tax refund and insurance with savings, according to respondents, were the main advantages of the product. Keywords: life insurance, savings, tax refund, accident, risks
Accumulative life insurance with a guaranteed interest rate
Keywords: Ekonomika