Valsts un privātās partnerības īstenošanas modeļi - Tiļļa, Agnija (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darbs sastāv no trīs daļām. Darba pirmajā daļā analizēta publiskās un privātās partnerības institūta būtība, īstenotie projekti un infrastruktūras jomas, tādējādi veidojot pilnīgu izpratni par partnerības institūtu. Darba otrajā daļā apzināta publiskās un privātās partnerības īstenošanas modeļu daudzveidība, kā arī analizēti divi Eiropā izplatītākie partnerības īstenošanas modeļi – koncesijas un kopuzņēmums. Maģistra darba trešajā daļā izvērtētas publiskās un privātās partnerības īstenošanas iespējas Latvijā, analizēta līdzšinējā nacionālā pieredze, normatīvā bāze un noteikti optimālākie publiskās un privātās partnerības īstenošanas modeļi Latvijai.

Subject of Thesis: Implementation Models of Public Private Partnership. Paper contains three parts, introduction and summary. Public private partnerships have evolved in the United States, Canada, South Africa, Australia and Europe. Since 2002 public private partnership became a live issue in Latvia. Successful development of national public private partnership system can be established only by studying international experience. In the first part of paper is dealt with the nature of public private partnership and international experience. Second part of paper considers to different models of public private partnership and displays various approaches of setting apart models of public private partnership. The third part of paper contains studies of national experience in public private partnership issues.
Implementation models of public- private partnership
Keywords: Juridiskā zinātne