Uzņēmējdarbības uzsākšana Latvijā: koka aksesuāru ražošana un tirdzniecība - Liepiņa, Lineta (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējas Latvijā: koka aksesuāru ražošana un tirdzniecība”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot jauna uzņēmuma darbības uzsākšanas iespējas kokrūpniecības nozarē Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām. Darba apjoms ir 91 lpp., kas sevī ietver 17 tabulas, 23 attēlus, 5 pielikumus un 45 izmantotās literatūras avotus. Darba pirmajā daļā aplūkotas šādas tēmas: uzņēmējdarbības būtība, funkcijas, formas, konkurētspēja un uzņēmuma darbības plānošanas pamatprincipi. Darba otrajā daļā analizēta kokrūpniecības nozare un izveidota konkurentu analīze. Trešajā daļā tiek atspoguļotas jauna uzņēmuma plānotās darbības aktivitātes, kas sevī ietver patērētāju aptauju, plānoto finanšu aprakstu. Bakalaura darbā secināts, ka kokrūpniecība veicina Latvijas tautsaimniecības attīstību un jaunam uzņēmumam ir plašas iespējas attīstīties tieši šajā nozarē, bet pirms tā darbības uzsākšanas padziļinitāti jāizplāno visas ar uzņēmumu saistītas darbības. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbība, konkurenti, kokapstrādes rūpniecība, koka aksesuāru ražošana.

The main topic of the Bachelor paper „Business initation in Latvia: production and trade of wooden accesseries”. The work consists of three parts. Bachelor’s thesis include 91 pages, including 17 tables, 23 images, 5 appendixes and 45 literature review sources. The theoretical part deals with the following topics: business nature, functions, forms, competitiveness and business planning principles. The second part includes the analysis of the timber industry and competitiveness. The third part shows new company’s planned activities, which includes consumer survey and planned financial description. Bachelor's paper concludes that the timber industry contributes to the development of the Latvian economy and the new company has a wide range of options to develop in this particular sector, but prior to launch of the company's operations entrepreneur have to plan all business activities. Key words: business, competitors, timber industry, wooden accessories production.
Business Initation in Latvia: Production and Trade of Wooden Accessories
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbība; konkurenti; kokapstrādes rūpniecība; koka aksesuāru ražošana