Operatīvās darbības laikā iegūtās informācijas izmantošana un aizsardzība - Stepe, Kerolaina (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba temats ir “Operatīvās darbības laikā iegūtās informācijas izmantošana un aizsardzība”. Normatīvajos aktos ir dažādas normas, kas nereti pārklājas, un judikatūrā daudzi spriedumi, kas ir par operatīvās darbības laikā iegūtās informācijas izmantošanu gan kriminālprocesā, gan administratīvajā procesā, civillietās, disciplinārlietās u.c. Tomēr ir vairākas prakses problēmas un neskaidrības tiesību normu piemērotāju vidū, kā arī digitalizācijas laikmeta dēļ palielinājies informācijas apdraudējums un izplatība. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kādas pretrunas un problēmas praksē pastāv un kādi ir iespējamie risinājumi. Darba rezultātā tiek rastas atbildes uz jautājumiem, kādas nepilnības ir normatīvajos aktos un kā judikatūra pagaidām šīs nepilnības aizpilda.

The subject of the bachelor's work is “Use and protect the information obtained during the operation”. The laws and regulations contain different rules which often overlap, and caselaw contains many judgments concerning the use of information obtained during operational activities in both criminal and administrative proceedings, civil, disciplinary proceedings, etc. However, there are a number of practice problems and uncertainties among law enforcement, as well as increased risks and dissemination of information due to the digital era. The aim of bachelor's work is to explore what contradictions and problems exist in practice and what possible solutions are. The work leads to answers to questions about the shortcomings of the regulatory framework and how caselaw currently fills these gaps.
Use and protection of information obtained during operational activities
Keywords: Juridiskā zinātne; operatīvā darbība; informācijas izmantošana; informācijas aizsardzība; pierādījumi kriminālprocesā