Personāla vadīšanas funkcijas un to pilveidošanas iespējas apdrošināšanas akciju sabiedrībā Balta. - Pētersone, Aija (Latvijas Universitāte, 2014)
Veiksmīga personāla vadība un to funkciju realizācija veicina uzņēmuma mērķu sasniegšanu. Bakalaura darba mērķis, pamatojoties uz teorijas atziņām, intervijas un anketas analīzes sniegtajiem rezultātiem, izanalizēt AAS BALTA personāla vadības funkcijas un izstrādāt priekšlikumus to pilnveidošanai. Lai sasniegtu mērķi, tiek pētīta personāla vadības būtība, tā funkcijas, analizēta AAS BALTA vispārējā informācija un darbības rezultāti, veikta intervija un darbinieku aptauja, lai noskaidrotu, kā tiek realizētas personāla vadības funkcijas uzņēmumā. Darba nobeigumā tiek izveidoti secinājumi un priekšlikumi šo funkciju pilnveidošanai. Iegūtie rezultāti rāda, ka uzņēmumā ir izveidota sistēma personāla vadības funkciju realizācijai, tomēr dažās personāla vadības funkcijās ir atrodamas nepilnības, tāpēc tiek piedāvāti priekšlikumi, kā tās uzlabot. Darbs sastāv no 61 lpp. un ietver 3 tabulas, 21 attēlu, 2 pielikumus. Atslēgvārdi: personāla plānošana, meklēšana, atlase, attīstība, disciplīna.

Successful realization of Human Resource Management (HRM) ensure the achievement of the company goals. The aim of the research is to analyze the HRM functions using as the basis theoretical knowledge and the results of interview and organization BALTA staff survey results, and to develop conclusions and recommendations. To achieve the goal, have to explore the nature of HRM and of the functions of HRM, have to analysis general information and performance of the organization BALTA, need to make an interview and survey of employees to find out, how the functions of HRM are realized. And make the common resumes and give the proposals for HRM function improvement. The results of Bachelor's Thesis show that in the company already have the system of HRM functions, but some of the functions need to improve. Thesis includes 61 pages with 21 images, 3 tables, 2 attachments. The keywords: personnel planning, recruitment, selection, development, discipline.
Function's of Personnel management and possibility of improvement in Balta Insurance Joint Stock Company.
Keywords: Vadībzinātne