Sieviete un rakstniecība Regīnas Ezeras 80. - 90. gadu prozā - Gūtmane, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Sieviete un rakstniecība Regīnas Ezeras 80.-90. gadu prozā Pētījuma centrā ir izvirzītas sievietes un rakstniecības attiecības Regīnas Ezeras prozā, kuras autores darbos ir visai sarežģītas un bieži akcentētas. Sievietes un rakstniecības attiecību kontekstā apskatīta feminisma teorija, kā arī autobiogrāfiskie motīvi, svarīga arī analizējamos darbos akcentētā dzimumdiference. Darbā analizēti trīs pamatavoti – Regīnas Ezeras „Nodevība”, „Visticamāk, ka ne...” un „Varbūt tā nebūs vairs nekad”. Darbs sastāv no trīs nodaļām, kurās veikts ieskats Regīnas Ezeras literārajā biogrāfijā, sievietes un rakstniecības tēmas problemātikā romānā „Nodevība” un sievietes un rakstniecības attiecībās 80.-90. gadu īsprozā. Atslēgas vārdi – Regīna Ezera, sieviete, rakstniecība, dzimumdiference, feminisms, autobiogrāfija.

Woman and Literature in 80.-90. Years Prose of Regina Ezera The purpose of the research is to explore relations between woman and literature in Regīna Ezera’s prose in 80.-90. years of the 20th century. The context between women and literature includes a view of feminism theory, autobiographical motives. Also very important is the difference between genders that is accentuated in Ezera’s works.In the research are being analised three basic works – ”Nodevība”, ”Visticamāk, ka ne...” and ”Varbūt tā nebūs vairs nekad” by Regina Ezera. Research includes three chapters, in which has been made view in literary biography of Regina Ezera, woman and literature theme in novel „Nodevība” and woman and literature in short prose of Regina Ezera in 80.-90. years. Key words – Regina Ezera, woman, literature, diference between genders, feminism, autobiography.
Woman and Literature in 80.- 90. Years Prose of Regina Ezera
Keywords: Filoloģija