Diferenciālformu elementi - Trēde, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs veidots kā metodiskais materiāls bakalaura līmeņa studentiem par diferenciāformām. Tajā tiek aplūkots formas un diferenciālformas jēdziens, izmantojot uzdevumus, piemērus un ģeometriskas interpretācijas. Izvērstas būtiskākās diferenciālformu operācijas – ārējais reizinājums, diferenciālis un integrālis. Darbā aprakstīta arī formu saistība ar tenzoriem. Darba beigās tiek definēta un pierādīta vispārīgā Stoksa teorēma, kā arī norādīti tās pielietojumi. Darba apjoms – 104 lpp., 1 tabula, 23 attēli un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: forma, diferenciālforma, tenzors, Stoksa teorēma

The paper is developed as a methodological material for bachelor's students about differential forms. The concept of a form and a differential form is introduced through excersises, examples and geometrical interpretations. The most important operators – wedge product, differential and integral – are expanded. Additionally, the connection between the forms and the tensors is explained. The final part of the paper explores general Stokes theorem: its definition, proof and aplications. The paper contains 104 pages, 1 table, 23 figures and 2 appendixes. Key phrases: form, differential form, tensor, Stokes theorem
The elements of differential forms
Keywords: Pedagoģija