Gaisa kvalitātes sistēmas izveide Latvijas Nacionālajā operā un baletā" - Mebonija, Tengizs (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir „ Gaisa kvalitātes sistēmas izveide Latvijas Nacionālajā operā un baletā”. Gaisa kvalitāte vitāli ietekmē katra cilvēka pašsajūtu, darba spējas un pat veselību. Tādējādi ikviena persona, strādājot vai atrodoties publiskās telpās, kurās ir nekvalitatīvs gaiss, ilgāku laiku ir pakļauti tā nelabvēlīgai ietekmei. Līdz ar to kvalitatīvs gaiss ir primārs sabiedrības veselībai., tāpēc darba autors uzskata, ka ir aktuāli izpētīt šo jautājumu, ar to saistīto tiesisko regulējumu, ventilācijas sistēmu tirgus piedāvājumu un rast optimālāko risinājumu gaisa kvalitātes sistēmas izveidei Latvijas nacionālajā operā un baletā, it sevišķi ņemot vēra apstākli, ka tuvojoties rudenim, atkal palielināsies dažāda veida vīrusu un infekciju slimību izplatība, un kvalitatīvs gaiss ir svarīgs. Bakalaura darba mērķis ir, uzlabot gaisa kvalitāti Latvijas Nacionālajā operā un baletā, identificēt problēmas un ieteikt to risinājumus. Bakalaura darba nobeigumā autors secina, ka Latvijas Nacionālajā operā un baletā gaisa kvalitāte ir jāuzlabo, kā arī sniedz priekšlikumus tās uzlabošanai.. Bakalaura darbs ir strukturēts 7 nodaļās un sastāv no 78 lapaspusēm. Atslēgvārdi: kvalitāte, sistēma, monitorings, veselība.

The topic of the bachelor thesis is "Development of air quality system in Latvian National Opera and Ballet". Air quality has a vital influence on the well-being, working capacity and even health of every person. Thus, any person working or being in a public space with poor air quality is exposed to its adverse effects for a longer period of time. Therefore, the author of the paper considers it relevant to study this issue, the related legal framework, the ventilation system market offer and to find the most optimal solution for the development of an air quality system in the Latvian National Opera and Ballet, especially considering the fact that as autumn approaches, the spread of various types of viruses and infectious diseases will increase again, and good air quality is important. The aim of the bachelor thesis is to improve the air quality in the Latvian National Opera and Ballet, to identify the problems and to propose solutions. The author concludes that the air quality in the Latvian National Opera and Ballet needs to be improved and makes proposals for improvement. The bachelor thesis is structured in 7 chapters and consists of 78 pages. Keywords: quality, system, monitoring, health.
Developing an air quality system at the Latvian National Opera and Ballet
Keywords: Inženierzinātne; kvalitāte; sistēma; monitorings; veselība