Skolu bibliotēku un publisko bibliotēku sadarbība - Rulle, Agita (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darba „Skolu bibliotēku un publisko bibliotēku sadarbība” autore ir Agita Rulle. Darba galvenais saturs ir skolas bibliotēku un publisko bibliotēku sadarbības dažādie aspekti. Pētījumā ir atspoguļoti jautājumi par skolas bibliotēkas un publiskās bibliotēkas uzdevumiem skolēnu informacionālajā apkalpošanā, sadarbības iespējām, par bibliotēku sadarbību Latvijā. Latvijas skolu bibliotēku un publisko bibliotēku nozarē pastāv nepieciešamība pēc bibliotēku savstarpējas sadarbības. Pateicoties sadarbībai, bibliotēkas spēj uzlabot pakalpojumus, tādējādi sekmīgi pildot savu misiju IS laikmetā. Ārzemju bibliotēku prakse sadarbības jomā pierāda, ka organizēti sadarbojoties, kooperācija spēj sniegt nozīmīgus uzlabojumus ikvienas bibliotēkas darbā. Veiksmīgai bibliotēku sadarbībai nepieciešama attiecīga dokumentācija.

The author of the present qualification paper „School libraries and public libraries cooperation” is Agita Rulle. The main content of the qualification paper deals with the esence and characteristic of cooperation different aspects. The issues concentring on school library and public library tasks serving pupil with information, and about libraries cooperation in Latvia. There is a need for cooperion in school libraries and public libraries field. Becouse of cooperation libraries are able to improve theire services and to fulfil library mission in information age. Libraries cooperation experience in abroad shows, that organized collaboration can offer significant improvement in every library service. For successful cooperation required special documentation.
Cooperation of school libraries and public libraries
Keywords: Komunikācijas zinātne