Cilvēka kustību novērošana, izmantojot inerciālos sensorus - Akmentiņš, Pauls Austris (Latvijas Universitāte, 2020)
Cilvēka kustību novērošana, izmantojot inerciālos sensorus, mūsdienas ir ļoti populāra pētniecības metode, ko pielieto medicīnā, rehabilitācijā, sportā un citās nozarēs. Darbā tika izpētītas tehnoloģiskās iespējas, lai veiktu cilvēka kustību novērošanu, kā arī esošie pielietojumi cilvēka kustību novērošanai hokejā. Darba mērķis ir veikt profesionāla un entuziasta līmeņa hokejistu hokeja metienu kustību novērošanu, lai noteiktu, kura entuziasta hokeja metiens procentuāli visvairāk atbilst profesionāla hokeja metiena sasniegtajam lineārajām paātrinājumam. Novēroto datu apstrādei, tika izmantota “Python” programmēšanas valoda, ar kuru tika veiktas visas nepieciešamās darbības, lai veiktu entuziastu un profesionāla hokejista metienu salīdzināšanu.

Nowadays human motion capture using inertial sensors is a very popular research technique applied in medicine, rehabilitation, sport and other industries. The study explored technological options for monitoring human movements, as well as existing applications of inertial sensors in ice-hockey. The aim of the work is to observe professional and amateur hockey players’ shots on net, to determine which amateur's shot has the biggest percentage compliance with the professional hockey player’s shot. For the processing of the observed data, the programming language of “Python” was used, which was used to do all the necessary calculations to compare the shots of professional and amateur hockey players.
Human motion capture using inertial sensors
Keywords: Datorzinātne; Cilvēka kustību novērošana; Inerciālie sensori; Lineārais paātrinājums; “Python” programmēšanas valoda