SIA „Optikas pakalpojumi” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas - Gžibovska, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba temats ir „SIA „Optikas pakalpojumi” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas”. Maģistra darba mērķis ir analizēt un novērtēt SIA „Optikas pakalpojumi” saimniecisko darbību un sniegt priekšlikumus par tā attīstības iespējām nākotnē. Darbs sastāv no 4 nodaļām, kur izpētīti saimnieciskās darbības analīzes teorētiskie aspekti, uz kuru pamata veikta SIA „Optikas pakalpojumi” saimnieciskās darbības analīze un galveno finanšu rādītāju salīdzinājums ar konkurenta uzņēmuma un nozares vidējiem rādītājiem, kā arī pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem izstrādāti secinājumi un priekšlikumi uzņēmuma turpmākās darbības uzlabošanai. Darbā risinātā problēma ir SIA „Optikas pakalpojumi” saimnieciskās darbības novērtēšana, jo uzņēmums darbojas lielas konkurences apstākļos, kad ir nepieciešams analizēt finansiālo stāvokli, lai vadība spētu pieņemt pareizus lēmumus un uzņēmums būtu ne tikai stabils, bet arī spētu attīstīties. Atslēgvārdi: saimnieciskās darbības analīze, analīze, optikas nozare.

The title of the Master Thesis is „An economic analysis and development opportunities of Optikas pakalpojumi Ltd.”. The aim of the Master Thesis is to analyse and assess economic activities of Optikas pakalpojumi Ltd. and to make proposals for its future development opportunities. The work consists of four chapters, which examines the economic activity analysis in its theoretical aspect and on the basis of them made the business analysis of Optikas pakalpojumi Ltd. Key financial ratios were compared with a competitor and industry averages and from the results of the analysis; recommendations were made for further action to improve the company’s business activity. The issue solved in the work is: evaluation of economic activity of Optikas pakalpojumi Ltd. because the company is operating in fierce competition, so it is necessary to analyze financial situation so the management can make the right decisions and the company can not only be stable but also continue to develop. Keywords: business analysis, analysis, optics industry.
An economic analysis and development opportunities of Optikas pakalpojumi Ltd
Keywords: Ekonomika; saimnieciskās darbības analīze; analīze; optikas nozare