Zālāju kvalitātes ietekme uz dienastauriņu sugu daudzveidību Abavas ielejas sausajos zālājos - Lanka, Anna (Latvijas Universitāte, 2015)
Lanka A. (2015) Zālāju kvalitātes ietekme uz dienastauriņu sugu daudzveidību Abavas ielejas sausajos zālājos. Bakalaura darbs. Dienastauriņi ir pazīstami kā apputeksnētāji, bioloģiskās daudzveidības un klimata izmaiņu indikatori, kas apdzīvo zālāju biotopus. Sakarā ar zālāju izzušanu to pastāvēšana ir apdraudēta. Bakalaura darbā apskatīts, kā ar zālāju degradāciju saistītas veģetācijas izmaiņas ietekmē tauriņu sugu daudzveidību, un kā daudzveidība atšķiras pēc apsaimniekošanas atšķirīgos zālājos. Pētījumā noskaidrots, ka pastāv būtiska korelācija starp augu un dienastauriņu sugu skaitu, tauriņu sugu skaits starp dažādiem zalāju tipiem neatsķiras.

Lanka A. (2015) Effect of grassland quality on butterfly diversity in dry grasslands of the Abava River Valley. Bachelor thesis. Butterflies are known as pollinators, indicators for climate changes and biological diversity, who commonly lives in grasslands. Their existence is endangered because of grassland habitat disappearance. In bachelor thesis viewed how grassland degradation associated vegetation changes affects butterfly diversity, and how butterfly diversity differ in different types of grasslands. Main results show that plant diversity is most important of vegetation quality parameters, there are no significant differences in butterfly diversity between diferently managed grasslands.
Effect of grassland quality on butterfly diversity in dry grasslands of the Abava River Valley
Keywords: Bioloģija; dienastauriņi; zālāju kvalitāte; Abavas ieleja