Funkcionālā programmēšana tīmekļa lietotņu izstrādē - Vinogradovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2013)
Interneta tehnoloģijām attīstoties, aug prasības tīmekļa lietotņu funkcionalitātei, padarot tās sarežģītākas. Jo sarežģītāka lietotne, jo lielākas ir izstrādes un uzturēšanas izmaksas. Funkcionālās programmēšanas valodas sniedz iespēju padarīt programmas kodu vieglāk uztveramu un ļauj izstrādātājam koncentrēties uz to, kas jādara, nevis – kā jādara. Maģistra darba mērķis ir izpētīt, vai funkcionālā paradigma ir pielietojama tīmekļa lietotņu izstrādē. Darbā ir apskatīti funkcionālās programmēšanas pamatjēdzieni, apkopota informācija par desmit populārākiem ietvariem un aprakstīts tīmekļa risinājuma izstrādes process F# valodā.

Web applications requirements grow as Internet technologies evolve thus making software implementations more complex. Rising complexity increases the cost of development and maintenance. Use of functional programming languages tend to make the code easier to understand and allow developer to concentrate more on what needs to be done instead of how it needs to be done. The goal of the paper “Functional programming for web development” is to find the answer to the question: is functional paradigm applicable to the web development. This paper contains review of fundamentals of functional programming, brief overview of ten most popular functional web frameworks and description of solution development using F# programming language.
Functional programming for web development
Keywords: Datorzinātne