Kvalitātes datu migrācijas process un analīze, izmantojot SAP datu migrācijas metodes - Pudele, Ilze (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir kvalitātes datu migrācija, izmantojot SAP biznesa resursu pārvaldes sistēmas piedāvātos risinājumus. Darba mērķis ir veikt kvalitātes datu migrācijas procesa analīzi uzņēmuma “Pharma”, kā arī izstrādāt pamatnostādnes kvalitātes datu migrācijai SAP sistēmām. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek sniegts raksturojums vispārējām datu migrācijas metodēm un iepazīstināts ar datu migrācijas procesu kopumā. Otrajā nodaļa tiek sniegts pārskats par SAP piedāvātajiem migrācijas rīkiem un metodēm. Trešajā nodaļā sniegta uzņēmuma “Pharma” kvalitātes datu migrācijas projekta analīze, kā arī veikta procesa pieļauto kļūdu analīze un sniegti iespējamie uzlabojumi. Ceturtajā nodaļā apkopotas analīzes rezultātā izstrādātās pamatnostādnes veiksmīgam kvalitātes datu migrācijas procesam no mantotās sistēmas uz SAP ECC un SAP S4HANA sistēmām. Bakalaura darba noslēgumā apkopoti gūtie secinājumi veiksmīgākam kvalitātes datu migrācijas procesam un sniegti priekšlikumi turpmākai pētījuma gaitai.

The topic of the bachelor thesis is the migration of quality data using the solutions offered by SAP. The aim of the work is to perform an analysis of the quality data migration process of the company "Pharma", as well as to develop guidelines for the migration of quality data to SAP systems. The work consists of four chapters. First chapter describes the general data migration methods and gives introduction of the data migration process. The second chapter provides an overview of the migration tools and methods offered by SAP. The third chapter provides an analysis of the quality data migration project of the "Pharma" company, as well as an error analysis of the process and possible improvements. The fourth chapter consists of developed guidelines for a successful quality data migration process from the legacy system to the SAP ECC and SAP S4HANA systems. The conclusion of the bachelor thesis summarizes the guidelines and most important key points for a more successful quality data migration process and provides proposals for the further course of the research.
QM data migration process and analysis using SAP migration methods
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; datu migrācija; kvalitātes datu migrācija; SAP; kvalitātes dati