Mikrouzņēmuma nodoklis Latvijā un tā piemērošana Latvijā - Voskanjana, Anna (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt un analizēt mikrouzņēmuma nodokli un tā aprēķināšanas kārtību Latvijā kā arī izstrādāt priekšlikumus tā pilnveidošanai. Darbs ir aktuāls, jo mikrouzņēmuma nodoklis ir viens no jaunākajiem ieviestajiem nodokļiem Latvijā. Tā sākotnējais mērķis bija atbalstīt mazos uzņēmējus, samazinot tiem administratīvo un nodokļu slogus. Mikrouzņēmuma nodokļa likums no 2010.-2016.gadam tika grozīts sešas reizes. Grozījumu rezultātā tiek mainīts mikrouzņēmuma nodokļa mērķis. Grozījumi tiek pieņemti sasteigti, izraisot plašas debates sabiedrības vidū. Darbā autore ir pētījusi mikrouzņēmuma nodokļa aprēķināšanas kārtību Latvijā, identificējusi diskutablus jautājumus un izstrādājusi priekšlikumus to risināšanai. Atslēgvārdi: mikrouzņēmums, mikrouzņēmuma nodoklis, mikrouzņēmums nodokļa maksātājs.

The thesis objective is to explore and analyze micro-enterprise tax and its calculation procedures in Latvia, and also to develop suggestions for its improvement. The diploma thesis is topical, because the micro-enterprise tax is one of the newest established taxes in Latvia. Its initial objective was to support small businesses, to minimize its administrative duties and tax burden. Micro-enterprise tax law was amende six times from 2010 till year 2016. In the result of amendments the purpose for micro-enterprise tax changes. Amendments usually are rushed, causing wide-ranging debate among the public. In the diploma thesis its author is explored the micro-enterprise taxes calculation procedures in Latvia, identified debitable questions and developed suggestions for its solving. Keywords: micro-enterprise, micro-enterprise tax, micro-enterprise tax payer.
Micro-enterprise tax and it's application in Latvia
Keywords: Ekonomika; mikrouzņēmuma nodoklis; mikrouzņēmums; mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs; MUN; MUN maksātājs