Laringealizācijas komunikatīvie konteksti mūsdienu britu angļu valodas mutvārdu diskursā – intervijās - Jasons, Ralfs (Latvijas Universitāte, 2023)
Laringealizācija ir čīkstoša skaņa ar zemu frekvenci, kas ir sastopama patskaņos, un vispārējais britu akcents nav saistīts ar konkrētu reģionu. Papildus, intervijas ir sarunas ar konkrētu mērķi. Šis pētījums tika veikts izmantojot literatūras apskata un diskursa analīzes metodes. Apkopotie dati liecina, ka Sārai ir 16,3% čīkstošu vārdu, Mikijai - 21% čīkstošu vārdu -, un abām kopā ir 17% čīkstošu vārdu. Turklāt visbiežāk čīkstošie patskaņi, balstoties uz absolūto biežumu, ir /ɪ/, /ə/, /æ/ un /aɪ/, bet, kad salīdzina konvencionālos patskaņus ar čīkstošajiem patskaņiem (%), visbiežāk čīkstošie patskaņi ir /ʊə/, /aʊ/, /ɜː/ un /æ/. Sāra un Mikija izmanto laringealizāciju, lai paustu patiesumu, relaksāciju, mieru, autentiskumu, draudzīgumu, nogurumu un statusu.

Laryngealisation is a creaky sound with a low frequency, which occurs on vowels, and General British accent is not associated with a specific region. To add, interviews are conversations with a specific aim. This research was managed by using the research methods of literature review and discourse analysis. The collected data shows that Sarah has 16.3% creaked words, Mickey has 21% creaked words, and, in total, they have 17% creaked words. Furthermore, the most frequently creaked vowels, based on absolute frequency, are /ɪ/, /ə/, /æ/, and /aɪ/ -, but, when comparing conventional vowels with creaked vowels (%), the most frequently creaked vowels are /ʊə/, /aʊ/, /ɜː/, and /æ/. Sarah and Mickey use laryngealisation to express genuineness, relaxation, calmness, authenticity, friendliness, exhaustion, and status.
Communicative Contexts of Laryngealisation in Contemporary British English Spoken Discourse – Interviews
Keywords: Valodniecība; laringealizācija; vispārējais britu akcents; intervija; čīkstēšana; konvencionalitāte