Ēkas datortīkla pieslēgšana korporatīvajam datortīklam - Verbickis, Ainārs (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darbā ir apskatīta un īstenota viena no iespējamajām realizācijām virtuālā privātā tīkla izveidei. Tā mērķis ir nodrošināt attālā tīkla lietotāju piekļuvi failu serverim galvenajā ēkā. Lai sasniegtu šo mērķi, tika izmantota MikroTik RouterOS piedāvātā EoIP tehnoloģija. Vienota virtuālā tīkla izveide ļāva pievienot attālās ēkas lietotājus kopējam domēnam un nodrošināt piekļuvi failu serverim. Atslēgvārdi: virtuāls privātais tīkls, EoIP, aktīvās direktorijas serveris, MikroTik RouterOS.

In this labor is viewed and realized one of the possible implementations of virtual private network. Its goal was to provide distant local network users access to file server placed in the main building. To reach this goal were used MikroTik RouterOS provided EoIP technology. Implementation of virtual private network gave opportunity to join users to common domain and provide access to file server. Keywords: virtual private network, EoIP, active directory server, MikroTik RouterOS.
Building a computer network connection to the corporate computer network
Keywords: Datorzinātne