GRAFISKĀ DIZAINA IZVEIDE ĶĪNAS MITOLOĢIJAS KRĀJUMA IZLASEI - Ponomarjova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2018)
Pētnieciskajā darbā pētīts jautājums, kādas ir Ķīnas mitoloģijas tēlu raksturīgākās stilistiskās iezīmes grāmatu grafikā. Darba mērķis: izpētīt raksturīgākās iezīmes senās Ķīnas mākslas darbos un ilustrācijās. Izpētīt raksturīgākās grafiskās iezīmes Ķīnas mākslā. Īpaša uzmanība tika pievērsta grāmatu ilustrācijām. Tika apkopota un analizēta informācija par senās Ķīnas raksturīgākajiem grafiskajiem elementiem grāmatu ilustrācijās un mākslas darbos. Lielākajai daļai no ilustrācijām raksturīgas grafiskas vienkāršas līnijas, kas parāda ilustrāciju būtību un to raksturojumu. Ilustrācijām raksturīgs ir dabas motīvs, ko ķīnieši izmantojuši jau kopš seniem laikiem, atspoguļojot to savos mākslas darbos.

Research work studied the problem of what are the characteristics of the Chinese fairytales book design. Purpose: To explore the features that are characteristic of ancient Chinese artworks. Author was research and analyzed information on the ancient Chinese art and most characteristic elements of the book illustrations. Illustrations, is characterized by simple graphic lines that shows the essence of illustration and description. As well the illustrations are characterized by a natural motif, the Chinese people have used these nature motifs since ancient times, reflecting it in their works of art.
GRAPHIC DESIGN OF CHINA MYTHOLOGY BOOK COLECTION
Keywords: Mākslas zinātne; Ķīna; ilustrācijas; gleznojums; grafika; kokgriezums