Darba samaksas organizācija Latvijā - Pontaka, Simona (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir ”Darba samaksas organizācija Latvijā”. Diplomdarba mērķis ir izpētīt Latvijas darba algas sistēmu un izstrādāt priekšlikumus darba samaksas pilnveidošanai. Diplomdarbā ir aprakstīts darba samaksas jēdziens, darba samaksu ietekmējošie faktori, darba samaksas veidi, dokumentācija, ar darba samaksu saistītie nodokļi, veikti darba samaksas aprēķini slimības lapai A un atvaļinājumiem, kā arī grāmatojumi. Darba nobeigumā tiek apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi darba samaksas sistēmas uzlabošanai. Darbs sastāv no ievada, septiņām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 88 lapaspuses, tas satur 17 tabulas, 4 attēlus un 6 pielikumus. Darba izstrādāšanai tika izmantoti 19 literatūras avoti Atslēgvārdi: darba samaksa, stundas tarifa likme, vidējās dienas likmes aprēķins, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, darba laika uzskaites tabele.

The following thesis topic is “Work pay organization in Latvia”. The aim of the diploma paper is to evaluate, Latvian pay system and to produce suggestions for work pay improvement. This Diploma paper describes the work pay concept, the factors that influence worker pay kinds, the taxes of work pay, calculated examples of work pay for illness, vacation etc and work pay accountancy. Conclusion will summarize work pay system and suggest improvements. Diploma paper includes the introduction, 7 chapters, conclusion and suggestions. The diploma paper consists of 88 pages, 17 tables, 4 figures and 6 appendices. Keywords: work pay, lesson tariff rate, rate of the middle day calculation, obligatory payments, populations income tax, work husky account table of the state social insurance.
Work pay organization in Latvia
Keywords: Ekonomika