Somu jēgeru tēls Somijas presē no 1915. līdz 1920. gadam - Vaičuks, Oskars Edvīns (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā „Somu jēgeru tēls Somijas presē no 1915. līdz 1920. gadam” tiek apskatīta Somijas presē publicētā informācija minētaja laikā posmā, kā arī šo publikāciju ietekme uz somu jēgeru tēla veidošanos. Darba mērķis ir apkopot un analizēt medijos publicēto informāciju, lai noteiktu to ietekmi uz jēgeru tēla veidošanos Somijas presē. Šī mērķa sasniegšanai tika izmantoti vēsturiskie materiāli, lai gūtu priekšstatu, kāda ir bijusi jēgeru loma un nozīme sabiedrībā vēstures kontekstā. Tika apskatītas un analizētas arī preses publikācijas, pateicoties kurām, tika iegūta atbilde uz jautājumu – kā Somijas presē tika attēloti somu jēgeri.

Bachelor thesis „The image of Finnish Jaegers in Finnish press from the year 1915 until 1920” views the published information in Finnish press during the mentioned years, as well as, the impact of these publication on development of the image of Finnish Jaegers. The main goal of the thesis is to collect and analyze the information published in the media, in order to determine its influence on development of Finnish Jaegers image in press. To achieve the set goal historical materials were used to better understand the role of Finnish Jaegers, as well as, their significance in society in a historical context. Viewed publications were analized and as a result of this the answer to question – how the Finnish Jaegers were portrayed in Finnish press – was found.
The Image of Finnish Jaegers in Finnish Press from the Year 1915 until 1920
Keywords: Valodniecība; Somu jēgeri; Somijas prese; vēsture; tēla veidošanās; Finnish Jaegers