Sievietes tēla konstrukcija dzīvesstila žurnālā "Lilit" (2019-2021) - Šaicāne, Madara (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba "Sievietes tēla konstrukcija dzīvesstila žurnālā "Lilit" (2019–2021)" mērķis ir atklāt, ar kādiem paņēmieniem tiek konstruēts mūsdienu sievietes tēls dzīvesstila žurnāla "Lilit" intervijās laika posmā no 2019. līdz 2021. gadam. Darbā tiek pētīta feminisma ietekme uz sieviešu dzimuma attēlojumu medijos, latviešu sievietes tēla attīstības vēsturi un sievietes tēlu skaistuma aspektā. Darbā tiek analizēti interviju naratīvi, tajos atklātās feminisma idejas un interviju fotoattēli, kā arī salīdzināts sievietes vizuālais tēls interviju naratīvos un fotoattēlos. Bakalaura darbs ir starpdisciplinārs, apvienojot literatūrzinātni ar komunikācijas zinātni. Darba teorētiskā daļa balstās uz monogrāfiskiem pētījumiem un zinātniskiem rakstiem feminisma teorijā, mediju teorijā un naratoloģijā. Darbā izmantotās pētniecības metodes ir naratīva analīze un Rolāna Barta (Roland Barthes) piedāvātā fotogrāfijas analīze, ko viņš lieto grāmatā "Camera lucida. Piezīme par fotogrāfiju". Atslēgas vārdi: feminisms, naratoloģija, reprezentācija, sievietes tēls, fotogrāfija, žurnāls "Lilit"

The aim of the bachelor thesis "Construction of the woman image in the lifestyle magazine "Lilit" (2019–2021)" is to reveal the methods used to construct the image of a modern woman in the interviews of the lifestyle magazine "Lilit" in the period from 2019 to 2021. The bachelor's thesis examines the influence of feminism on the portrayal of women in the media, the history of the development of the Latvian woman's image and women's image in terms of the beauty. The narrative of the interviews, the ideas of feminism and photos of the interviews are analyzed, as well as the visual image of a woman is compared in the narratives and photos of the interviews. The bachelor's thesis is interdisciplinary, combining literary studies with communication science. The theoretical part of the bachelor's thesis is based on monographic research and scientific articles in feminism theory, media theory and naratology. The research methods used in the bachelor's thesis are narrative analysis and the analysis of photography proposed by Roland Barthes, which he uses in his book "Camera lucida. A note on photography". Keywords: feminism, naratology, representation, image of a woman, photography, magazine "Lilit"
Construction of the woman image in the lifestyle magazine "Lilit" (2019-2021)
Keywords: Filoloģija; feminisms; naratoloģija; reprezentācija; sievietes tēls; fotogrāfija