Investīcijas kā ekonomikas attīstības galvenais faktors - Jevsjutina, Žanna (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir "Investīcijas kā ekonomikas attīstības galvenais faktors". Šī tēma ir ļoti aktuāla, jo ar investīciju palīdzību valstij ir iespējams attīstīties, būt gan konkurētspējīgai, gan inovatīvai. Tas attiecas ne tikai uz lielo biznesu, bet arī uz maziem uzņēmumiem. Maģistra darba mērķis ir izpētīt investīciju ietekmi uz ekonomikas izaugsmi un attīstību. Darbā tiek pētīta investīciju ietekme uz IKP dažādos pasaules reģionos, ieskaitot Baltijas valstis. Kā arī tiek pētīta ĀTI ietekme uz iekšzemes investīcijām gan dažādos pasaules reģionos, gan Baltijas valstīs. Tiek salīdzināta investīciju efektivitāte uz attīstīto, attīstības un pārejas valstu piemēra. Investīciju efektivitāte tiek pētīta arī Baltijas valstīs. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā investīcijas pētītas no teorētiskā aspekta. Otrajā nodaļā analizēta investīciju dinamika un efektivitāte gan pasaules ekonomikā, gan Baltijas valstīs. Trešajā nodaļā tiek pētīta investīciju efektivitātes palielināšana, kas saistīta ar UIN atlaižu piešķiršanu investīciju projektiem Latvijā. Darbs sastāv no 95 lapaspusēm, 5 tabulām, 68 attēliem.

Master's thesis theme is "Investment as the main factor in economic development". This theme is very topical , because investment helps the country to grow, be both competitive and innovative. This applies not only to big business, but also for small businesses. Master's thesis aim is to investigate the effects of investment on economic growth and development. Paper analyzes the impact of investment to GDP in the various regions of the world, including the Baltic States. As well as studied the impact of FDI on domestic investment both in the various regions of the world and in Baltic States. Investment efficiency is compared in developed, developing and transition economy countries. Investment efficiency is also studied in the Baltic States. The work consists of three chapters. The first chapter studied investment from a theoretical point of view. The second chapter analyzes the dynamics of investment and efficiency in the global economy and the Baltic countries. The third chapter analyzes the increase of investment efficiency associated with the corporate income tax rebates for investment projects in Latvia. The work consists of 95 pages, 5 tables, 68 pictures.
Investment as the main factor in economic development
Keywords: Ekonomika; ekonomikas attīstība; investīcijas; bruto pamatkapitāla veidošana; ārvalstu tiešās investīcijas; IKP