Neokonfuciānisma sieviešu izglītība: grāmatu krājums „Ņusišu” - Buķevica, Zane (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalora darba nosaukums ir „Neokonfuciānisma sieviešu izglītība: grāmatu krājums „Ņusišu””. Šis darbs ir balstīts uz neokonfuciānisma sieviešu izglītības grāmatu krājumu „Ņusišu” jeb „Sieviešu četrām grāmatām”. Bakalaura darba mērķis ir aplūkot sieviešu izglītības jautājumus neokonfuciānisma mācības sociālajā sistēmā, kā arī apskatīt un savstarpēji salīdzināt visus grāmatu krājuma „Ņusišu” darbus. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmā daļa ir koncentrēta uz neokonfuciānisma mācības pamatprincipiem un sieviešu lomu, kā arī izglītību neokonfuciānisma sociālajā sistēmā. Otrā daļa iepazīstina ar „Ņusišu” autorēm un viņu darbiem. Trešā daļa apskata grāmatu krājuma „Ņusišu” ietekmi uz sieviešu izglītību. Darba apjoms bez titullapas, satura un literatūras saraksta ir 50 lpp.

The title of this Bachelor thesis is „Neo-Confucianism Women’s Education: Collection of Writings „Nüsishu””. This paper is based on the Neo-Confucianism women’s education collection of writings „Nüsishu” or „Women’s Four Books”. The goal of this thesis is to look at the issues of women’s education in social system of Neo-Confucian teachings, as well as to review and compare amongst each other the collection of writings of „Nüsishu”. This paper is divided in three chapters. The first part focuses on the basic principles of Neo-Confucian teachings and women’s role, as well as on education in social system of Neo-Confucianism. The second part introduces with the authors of „Nüsishu” and their works. And the third part looks at the influence of the writings of „Nüsishu” on women’s education. This paper consists of 50 pages, excluding the titel page, the table of content and the literature overview.
Neo-Confucianism Women’s Education: Collection of Writings „Nusishu”
Keywords: Āzijas studijas; Neokonfuciānisms; sieviešu izglītība; „Ņusišu”; "Sieviešu četras grāmatas"