Latviešu aktieru literārā darbība (1991-2012): galvenās tendences - Loča, Andra (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā „Latviešu aktieru literāra darbība (1991-2012): galvenās tendences ” aprakstīts latviešu aktieru devums biogrāfiskajā literatūra. Darbā ietvertie autori : Mudīte šneidere, Harijs Liepiņš, Vija Artmane, Rolands Zagorskis, Rūdolfs Plēpis, Vera Singajevska, Jānis Vītoliņš, Edgars Liepiņš, Uldis Pūcītis, Vera Valtere-Gribača, Venta Vecumniece, Velta Krūze, Lenvija Sīle. Pētījumā raksturotas galvenās aktieru portretēšanas tendences, analizētas grāmatu žanriskās un vēstījuma īpatnības, kā arī kultūrvēsturiskais fons. Darba izstrādē ir izmantotas recenzijas, problēmraksti un pētījumi par biogrāfiskās prozas attīstību latviešu literatūrā. Atslēgvārdi: dokumentālā literatūra, biogrāfiskā proza, žanrs, teātris, aktieri.

The paper "Literary activities of Latvian actors (1991-2012): the main tendencies" describes the contribution of Latvian actors to biographical literature. Authors mentioned in the paper: Mudīte šneidere, Harijs Liepiņš, Vija Artmane, Rolands Zagorskis, Rūdolfs Plēpis, Vera Singajevska, Jānis Vītoliņš, Edgars Liepiņš, Uldis Pūcītis, Vera Valtere-Gribača, Venta Vecumniece, Velta Krūze, Lenvija Sīle. The research describes the main portraiture trends of the actors, book genre and narrative features are analyzed, as well as cultural and historical background. Reviews, problem articles and reaserches on the development of the Latvian biographical prose literature were used in development of this paper. Keywords: documentary literature, biographical prose, genre, theater, actors.
Latvian Literary Actor (1991-2012): the Main Trends
Keywords: Filoloģija