Ārstniecības personu uzskaites sistēmas ieviešana Latvijas slimnīcā - Barbane, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ir liels skaits ārstniecības personu, par kurām ārstniecības iestādei jāsniedz ziņas Veselības inspekcijai un Nacionālajam veselības dienestam. Informācija Veselības inspekcijai ir jāsūta, kad ārsts iesniedz medicīnas sertifikātu, bet uz Nacionālo veselības dienestu – vienu reizi mēnesī. Pašlaik netiek veikta šo personu specializēta uzskaite, kā rezultātā ziņu sagatavošanai ir nepieciešams ilgs laiks, ir iesaistīti vairāku nodaļu darbinieki, kā arī pastāv augsts kļūdu risks datos. Diplomdarba ietvaros tika noteikts, ka RVS Horizon nodrošinātu slimnīcas specifiskās vajadzības ārstniecības personu uzskaitei. Izmantojot šo sistēmu, tiktu samazināts iesaistīto darbinieku skaits un patērētais laiks datu sagatavošanai un nosūtīšanai, kā arī tiktu samazināts iespējamo kļūdu risks.

Riga Eastern Clinical University Hospital has a large number of medical personnel, for which the medical institution should report to the Health Inspection and the National Health Service. Information to the Health Inspection should be sent, when the doctor submit a medical certificate, but to the National Health Service - once a month. Currently, there are no specialized accounting system for these persons. Result of that, preparation of data takes a long time, there are involved people from several departments, and there is a high risk of error in the data. The thesis was that ERP Horizon could ensure the specific needs of the hospital for accounting of medical persons. Using this system, the number of involved employees, time spent for the preparation and transmission of data and possible risk of errors would be reduced.
Implementation of medical persons accounting system in Latvian hospital
Keywords: Vadībzinātne