Projekts: Airsoft pakalpojumu uzņēmuma SIA "Leģions" izveidošana - Viese, Agita (Latvijas Universitāte, 2017)
Jau kopš pirmssākumiem cilvēks ir atradies nemitīgā mijiedarbībā ar dabu. Pēdējās desmitgades urbanizētajā vidē nav dzēsušas šo nepieciešamību. Mēs esam pamanījuši, ka vidējais cilvēks aizvien vairāk attālinās no dabas un atpūtas tajā. Aizvien vairāk brīvais laiks tiek pavadīts pie datoru un TV ekrāniem, un aizvien mazāk tiek iziets pie dabas – kaut vai vienkāršā pastaigā pa mežu, taču lai uzturētu savu veselību labā stāvoklī, fizikās aktivitātes ir svarīgas jebkura vecuma cilvēkam. Fiziskās aktivitātes ir skeleta muskuļu nodrošinātas aktīvas ķermeņa kustības, kas jūtami palielina enerģijas patēriņu, salīdzinot ar miera stāvokli. Fizisko aktivitāti vai tās trūkumu var iedalīt atkarībā no aktivitātes intensitātes vai enerģijas patēriņa. Vairākums cilvēku droši vien ir pārliecinājušies, ka veselības uzlabošanai visefektīvākā ir mērenas intensitātes regulāras fiziskās aktivitātes. Mērenas intensitātes fiziskās aktivitātes ir tāds aktivitātes tips, kas paātrina sirdsdarbību, rada siltuma sajūtu un vieglu elpas trūkumu. Galvenās veselību veicinošas fiziskās aktivitātes ir vienkāršas un jau pierastas darbības - tādas, kā pastaiga, riteņbraukšana, fizisks darbs, peldēšana, mājsaimniecības darbi, pārgājieni, dārza darbi, izklaides sports un dejas. Pie izklaides sporta tiek piesaistīts Airsofts. Daudzi no mums ir pavadījuši kādu stundu spēlējot datospēles, kuras spēlētājiem sniedz iespēju iejusties aktīvā kaujas darbībā. Tā, reizēm rodas jautājums – “Kā tas ir – iejusties šo varoņu ādās?” Lai izjustu kaujas spriedzi, adrenalīnu un dinamiskas situācijas, nav nepieciešams stāties armijā un doties uz kādu no karstajiem pasaules punktiem. Iespējams, ir laiks uzspēlēt airsoftu. Airsofts ir taktisks, ļoti aktīvs un aizraujošs šaušanas sporta veids, kas liek kustēties un ātri domāt. Tas ir kā šahs simulētos kaujas apstākļos, tikai kauliņu vietā ir tavi un pretinieku komandas biedri, kuri nemitīgi maina situāciju spēles laukumā. Airsoftā galvenais spēlētājs ir katrs pats un uzvara ir tieši atkarīga no paša un citu komandas biedru snieguma, un kopējās komandas sadarbības. Tāpēc tas ir kļuvis par ļoti populāru kolektīvu saliedēšanas pasākumu. Tieši šo iemeslu dēļ, maģistra darba mērķis ir izveidot jaunu uzņēmumu, kurš dibināts kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību un kurš nodarbosies ar airsofta spēļu rīkošanu un organizēšanu Latvijā. Projekta ideja ir popularizēt airsoftu Latvijā kā vienu no labākajiem izklaides sportiem brīvā dabā. Uzņēmums savu klientus piesaistīs ar izplānotu mārketinga stratēģijas palīdzību.

Since ancient times, the man has been in constant interaction with nature. Over the last decade the urbanized environment has not extinguished this need. We have noticed that nowadays the average person is increasingly moving away from nature and recreation in nature. More and more leisure time is spent in front of computer and TV screens, and less and less we go out in nature – not even to have a small walk in the woods, though in order to maintain one’s health in good condition, physical activities are important for people of any age. Physical activities can be defined as active body movements ensured by skeletal muscle, which significantly increase the energy consumption compared to the rest position. Physical activity or lack thereof can be divided depending on the intensity level or energy consumption. The majority of people have probably observed that for improving health the most effective are moderate and regular exercises. Moderate-intensity physical activity is the type of activity that speeds up the heart rate, creates a sense of warmth and light shortage of breath. The main health-enhancing physical activities are simple and have already become accustomed - such as walking, cycling, physical work, swimming, housework, hiking, gardening, entertainment sport and dancing. Airsoft can be considered as entertainment sports. Many of us have time to time spent an hour or two playing computer games, which give the players an opportunity to get into active combat operations. So, sometimes a question arises - "How would it be – if I were one of those heroes?" In order to feel the battle tension, adrenaline and dynamic situation, there is no need to join the army and go to one of the world's hottest spots. Perhaps it’s time to play Airsoft. Airsoft is a tactical, very active and exciting shooting sport that makes you move and think quickly. It's like chess in simulated battle conditions; but instead of dice you have your opponents and teammates who are constantly changing the situation in the field of game. In airsoft you yourself are the key player and the victory is directly dependent on one’s own and other team members' performance, and overall teamwork. Therefore, it has become a very popular activity in team-building. Just because of these reasons, the goal of Master's thesis is to establish a new company, which will be founded as a limited liability company and will deal with carrying out and organization of airsoft in Latvia. The idea is to promote airsoft in Latvia as one of the best entertainment sports outdoors. The company will attract customers based on prearranged marketing strategy. Master's thesis consists of 7 chapters that reflect the information on the project urgency, the need for and establishment. The company's registered office will be located in Riga, Melluzu Street 14. The company name will be SIA "Legion".
Project: Establishing an Airsoft Service Company "Leģions" Ltd
Keywords: Finanses un kredīts; projekts; uzņēmums; airsoft; spēle; kvalitatīva spēle