Mācību tēmas „Darbs ar saplāksni” apguve 6. klasei mājturībā un tehnoloģijās - Krišāns, Ainis (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbs „Mācību tēmas „Darbs ar saplāksni” apguve 6. klasei mājturībā un tehnoloģijās”. Darba mērķis ir izpētīt mācību tēmas „Darbs ar saplāksni" apguvi mājturībā un tehnoloģijās. Diplomdarbs sastāv no četrām daļām. 1.Nodaļā izpētīti mācību satura atlases kritēriji un mācību metodes. 2.Nodaļā iekļauts mācību tēmas saturs: saplākšņu ieguve, izmantošana, tā īpašības, darbam nepieciešamie darba instrumenti, tehniskā grafika. 3.Nodaļā apskatīta normatīvo dokumentu analīze, autora izstrādātais tematiskais plāns tēmai „ darbs ar saplāksni”. 4.Nodaļā analizēti tematiskā plāna aprobācija rezultāti. Pielikumā redzami skolēnu darbi un to izgatavošanas process, dažādi citi darbi no saplākšņa materiāliem. Atslēgas vārdi: mājturība un tehnoloģijas, saplāksnis, mācību metodes.

The theme of the diploma paper: „Work with plywood” acquirements for the 6th grade for household and technologies. The goal of this paper is to study “Work with plywood” acquirements in household and technologies. The diploma paper consists of 4 chapters. Chapter 1 has investigated the criteria for the elements of learning and study methods. Chapter 2 has the learning themes included: plywood acquirement, the use of plywood, the abilities of plywood, the required tools and technical graphics art. Chapter 3 reflects the amylases of documentation, the authors thematical theme for this is “Work with plywood”. Chapter 4 has analyzed the approbation results of learning plan. Additional materials include the work of pupils and the process of how the work was done, all kinds of other work from plywood materials. Key words: Household and technologies, plywood, learning methods.
"Work with plywood” acquirements for the 6th grade for household and technologies
Keywords: Pedagoģija