Iekšējās kontroles sistēma interneta veikalā "X" - Bumbiere, Andra (Latvijas Universitāte, 2015)
Arvien vairāk cilvēku izvēlas iepirkties interneta veikalos, tādējādi pieaug to loma tirdzniecībā. Darījumi internetā prasa īpašu kontroli, tāpēc iekšējās kontroles sistēmas ieviešana un tās efektīva darbība ir īpaši nozīmīga. Interneta veikals „X” ir viens no lielākajiem interneta veikaliem Latvijā, tāpēc tam ir svarīgi ievērot iekšējās kontroles sistēmas prasības. Pētījuma mērķis - novērtēt iekšējās kontroles sistēmas darbības efektivitāti interneta veikalā „X”. Darba uzdevumi - literatūrā izpētīt iekšējās kontroles darbības būtību, izpētīt interneta veikalu darbību, izpētīt, cik efektīvi iekšējās kontroles sistēma tiek pielietota interneta veikalā „X”. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka interneta veikals „X” pārsvarā ievēro visas iekšējās kontroles sistēmas prasības.

More and more people prefer to shop at the online stores, thus increasing their role in the trade. Transactions on the internet requires special control, so the introduction of the internal control system and its efficient operation is very important. Online store „X” is one of the largest Latvian internet shops, so it is important to respect the internal control system requirements. The aim of the research – to evaluate internal controls system’s efficiency at the online store „X”. Tasks – to explore the nature of the internal contsol system at the literature, explore the activity of the online store, to explore how efficient internal control system is implemented at the internet shop „X”. The study revealed that online store „X” generally uses all the internal control system requoirements.
Internal control system in the online store "X"
Keywords: Ekonomika; iekšējās kontroles sistēma; interneta veikals; analīze