Ieguldījumu fondu analīze Latvijā - Bušmanova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2007)
Ieguldījumu fondi ir izplatīti visā pasaulē. Fiziskas un juridiskas personas bieži investē savus brīvos naudas līdzekļus ieguldījumu fondos. Arī Latvijā tie pēdējā laikā sāk iegūt popularitāti, neskatoties uz to, ka jautājumi, kas saistīti ar investēšanu ieguldījumu fondos ir maz aprakstīti latviešu literatūrā. Šis diplomdarbs ir veltīts ieguldījumu fondu analīzei Latvijā, lai noskaidrotu investēšanas procesā iesaistīto objektu vietu un nozīmi, kā arī piedāvāto pakalpojumu spektru ieguldītājiem. Darbs var tikt izmantots, lai labāk izprastu ieguldījumu fondu būtību un ar tiem saistītos riskus un izvērtētu Latvijā plaši piedāvātus ieguldījumu fondus.

Investment funds are widespread in the whole world. Private persons and legal entities often place their available money into investment funds. Recently they are becoming popular also in Latvia despite insufficient description of issues regarding investing in investment funds in Latvian literature. This diploma work is dedicated to investment funds analysis in Latvia in order to identify the place and significance of subjects involved in investment process as well as the spectrum of services offered to investors. The work can be used to understand better the nature of investment funds and associated risks, advantages and to evaluate widely offered investment funds in Latvia.
Analysis of investment funds in Latvia
Keywords: Ekonomika