Domājošs ķermenis kā pieredzes veidotājs - hormonālās kontracepcijas piemērs - Skrīvele, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Domājošs ķermenis kā pieredzes veidotājs – hormonālās kontracepcijas piemērs”, izmantojot medicīnas antropoloģijas teorētisko perspektīvu par auglības kontroli, šajā bakalaura darbā tiek palūkots, kāpēc un kā sievietes ķermenis kļūst par auglības kontroles rīku. Šajā darbā tiek parādīts, kāpēc veidojas pretrunīga pozīcija jaunu sieviešu (20-24 gadi) izpratne par hormonālo kontracepciju. Tas tiek panākts analizējot auglības kontroli un priekšstatiem kā sieviešu reproduktīvā spēja vislabāk ir jākontrolē, izmantojot dzimti par šīs kontroles organizēšanas rīku. Pētījuma rezultāti norāda, ka sievietes ķermenis kļūst par auglības kontroles rīku caur kontracepcijas lietošanu. Pretrunīgos priekšstatus par hormonālo kontracepciju veido dažādas izpratnes par to, kam ir jāpārvalda auglība un jākontrolē sievietes ķermenis. Atslēgas vārdi: ķermenis, iemiesotība, hormonālā kontracepcija, feminisms, Loka, Šepere

In bachelorship's paper "Mindful body as creator of the expierence - hormonal contraception example", using medical antropologies theoretical perspective about fertility control, it is being analysed why and how female body turns into instrument of fertility control. In this paper it is shown why conflicting position between young woman (20-24) about hormonal contraception is developing. The purpose of research: to clarify why and how female body turns into instrument of fertility control, creating conflicting position about hormonal contraception. Research results: indicates that the female body becomes the controlling fertility through contraception. Conflicting notions of hormonal contraception consists of different understandings of who needs to be managed and controlled fertility female body. Key words: body, embodiment, hormonal contraception, feminism, Lock, Scheper
The mindful body as experience creator - an example of hormonal contraceptives
Keywords: Antropoloģija