Soda noteikšana par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem - Folks, Roberts Rojs (Latvijas Universitāte, 2020)
Sods un noziedzīgs nodarījums ir vēsturiski savstarpēji saistīti jautājumi. Kad persona veic noziedzīgu nodarījumu, tā attiecīgi tiek sodīta par to. Sarežģītāka situācija kļūst tad, kad persona paveic vairāk par vienu noziedzīgu nodarījumu. Soda noteikšanas metožu un principu piemērošana kļūst komplicētāka, šis process ir jāveic uzmanīgi, jo no tā ir atkarīgs tas, vai galīgais sods tiks noteikts pareizi. Bakalaura darba autors analizē soda noteikšanas par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem specifiku un kāpēc tās piemērošanā bieži tiek pieļautas kļūdas, padziļināti pētot vēsturiskā regulējuma attīstību, veiktos grozījumus, praksi un citu valstu regulējumus. Tiek secināts kāpēc tiek pieļautas biežās kļūdas, kādi principi un metodes tiek pielietoti praksē, lai noteiktu precīzu galīgo sodu personai par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem. Kopumā, salīdzinot regulējumus starp valstīm, autors nonāk pie secinājumiem par veiksmīgākajiem regulējumiem soda noteikšanā par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Punishment and criminal offence are historically two inseparable things. A person commits a criminal offence and is punished accordingly. The situation becomes more complicated when a person does more than one criminal offence. The application of methods and principles that determine the punishment become more complicated, and this process must be done carefully, because it influences whether the final penalty will be determined correctly. The author of the bachelor’s thesis analyzes the specifics of determination of punishment for several criminal offences, and why mistakes are often made in it’s application, concentrating on historical developments of the regulation, amendments made, legal practice and regulations of other countries. Conclusions are made about why these mistakes commonly occur, what principles and methods are applied in practice to determine the exact final penalty for several criminal offences. When comparing regulations between several countries, the author comes to a conclusion about the most successful regulations of determination of punishment for several criminal offences between these countries.
Determination of Punishment for Several Criminal Offences
Keywords: Juridiskā zinātne; Krimināllikums; 50. pants; soda noteikšana par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem; sodu noteikšanas metodes; sodu noteikšanas principi