Dzimtes atveidojums krievu valodā iznākošajos žurnālos Latvijā. Žurnālu "Patron" un "Lilit" analīze no 2005. līdz 2009. gadam - Tihaja, Anna (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba ”Dzimtes atveidojums krievu valodā iznākošajos žurnālos Latvijā. Žurnālu Patron un Lilit analīze no 2005 – 2009 gadam” galvenais vadmotīvs ir raksturot izmaiņas, kādas ir notikušas salīdzinoši īsā, taču ne mazāk nozīmīgā laika posmā. Izpētīt populārākos dzimtes stereotipus sabiedrībā un raksturot feminitātes un maskulinitātes galvenās iezīmes un atšķirības. Darbā ir ietvertas divas daļas – teorētiskā un praktiskā. Teorētiskajā daļā ir ietverta teorētiskās literatūras apkopojums par dzimtes, feminitātes, maskulinitātes un stereotipu jautājumiem sabiedrībā. Praktiskajā daļā ir analizēti žurnāli ”Патрон” un ”Лилит” izmantojot diskursa analīzi. Darba hipotēze - vīrietis un sieviete ieņem gandrīz vienādas pozīcijas, un dzimtes atšķirības dažādās jomās ir minimālas. Atslēgvārdi: Dzimte, Stereotipi, Feminitāte, Maskulinitāte, ”Патрон”, ”Лилит”.

The present Bachelor paper “Gender Portray in Russian Magazines Published in Latvia. The Analysis of Patron and Lilit Magazines Published from 2005 to 2009” aims to analyse changes which have occurred in a rather short, but not less significant period of time; to investigate the most popular gender stereotypes in a society and to characterise the main features and distinctions between femininity and masculinity. The work consists of two parts – a theoretical and a practical. The theoretical part presents the analytical overview of the corresponding literature on the issues of gender, femininity, masculinity and stereotypes in a society. In the practical part the magazines "Patron" and "Lilit" are analysed using the discourse analysis. The hypothesis of the work is as follows: man and woman take almost identical positions and gender distinctions in different areas are minimal. Key words: Gender, Stereotypes, Femininity, Masculinity, „Патрон”, „Лилит”
Gender Portray in Russian magazines Published in Latvia. The Analysis of "Patron" and "Lilit" Magazines Published from 2005 to 2009
Keywords: Komunikācijas zinātne