Nevainīguma prezumcija Eiropas Savienībā - Leiškalne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gadā 9. martā pieņemto direktīvu (ES) 2016/343 par nevainīguma prezumpciju un tiesībām piedalīties klātienē lietas izskatīšanā tiesā kriminālprocesā un izvērtēt Latvijā noteiktos nevainīguma prezumpcijas principus un izpratni, tos salīdzināt un konstatēt iespējamos nepieciešamos grozījumus vietējā tiesiskajā regulējumā, ja Eiropas Savienības direktīvas noteiktais minimums atšķirsies no Latvijas regulējuma.

The aim of this bachelor theses is to explore Directive (EU) 2016/343 of the European Parliament and of the Council of 9 March 2016 about presumption of innocence and of the right to be present at the trial in criminal proceedings and to evaluate principles and comprehension of presumption of innocence in Latvia, compare them and recognize possible necessary amendments to local legislation, if the accepted minimum in directive of European Union differs from Latvian regulation.
The presumption of innocence in European Union
Keywords: Juridiskā zinātne; nevainīguma prezumpcija; tiesa; Eiropas Savienība; direktīva