Biofilais dizains veselības aprūpes iestādes interjerā - Šterna, Sindija (Latvijas Universitāte, 2024)
Diplomdarbā tiek apskatīts biofilā dizaina iespējas veselības aprūpes iestādes telpu interjerā. Darba mērķis ir izstrādāt interjera projektu veselības aprūpes iestādei izmantojot biofilā dizaina principus. Darbs sastāv no trīs daļām - teorētiskās, empīriskās un radošās daļas. Teorētiskajā daļā tiek veikts pētījums par biofīlā dizaina izpausmes stratēģijām. Empīriskajā daļā tiek analizēti analogi interjeri veselības aprūpes iestādēm, kuros tiek izmantots biofiā dizaina principi. Darba radošā daļa ietver individuāli izstrādātu interjera dizaina projektu. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, 14 apakšnodaļām un 1 pielikumiem. Tā apjoms ir 54 lappuses. Darbā izmantoti 16 literatūras avoti.

The thesis explores the design possibilities of biophilic design in the interior of a healthcare facility. This work aims to develop an interior design for a healthcare facility using biophilic design principles. The thesis consists of three parts - theoretical, empirical and creative. The theoretical part of the study focuses on the strategies of biophilic design. The empirical part analyses analogue interiors of healthcare facilities that use biophilic design principles. The creative part of the work includes an individual interior design project. The thesis consists of 3 chapters, 14 subsections and 1 appendices. It is 54 pages long. 16 literature sources are used in the work.
Biophilic design in healthcare interior
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; biofilais dizains; veselības aprūpes iestāde; dizains