Mobilās aplikācijas izstrāde mājsaimniecības ikdienas tēriņu kontrolei - Poplavskis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba “Mobilās aplikācijas izstrāde mājsaimniecības ikdienas tēriņu kontrolei” mērķis ir veicināt budžeta plānošanu un uzkrājumu veidošanu Latvijas mājsaimniecībās. Maģistra darba izvēlēta, jo Latvijā nav pieejamu no bankām neatkarīgu finanšu plānošanas mobilo aplikāciju, ko mājsaimniecības varētu lietot savu finanšu plānošanai. Pirmajā nodaļā veikta Latvijas un Eiropas Savienības iedzīvotāju krāšanas paradumu analīze. Otrajā nodaļā izstrādātas projekta alternatīvas, veikta to salīdzināšana un izvēlēta atbilstošākā no alternatīvām. Trešajā nodaļā izveidota izvēlētās alternatīvas projekta rokasgrāmata. Maģistra darbs sastāv no 92 lappusēm, 18 attēliem, 27 tabulām un 26 pielikumiem.

The thesis “Development of a mobile application for daily household expense tracking” aims to promote budget planning and saving among Latvian households. The topic for the thesis was chosen because there are no bank-independent mobile applications for expense tracking, that could be used by Latvian households. The first section contains an analysis of financial habits of Latvian and EU households. The second section is dedicated to project proposals – project proposals are developed, analysed and compared. The third section contains a project handbook for the most suitable proposal. This thesis contains 92 pages, 18 pictures, 27 tables and 26 attachments.
Development of a mobile application for daily household expense tracking
Keywords: Vadībzinātne; Finanšu plānošana; mobilā aplikācija; uzkrājumu veidošana; projektu vadīšana