Uz α -līmeņiem un turpinājuma principiem balstītas nestriktās lineārās programmēšanas metodes - Morozova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir veltīts nestriktās lineārās programmēšanas uzdevumiem un to risināšanas metodēm. Darbā ir aprakstīti nestriktās matemātiskās programmēšanas uzdevumu klasifikācijas principi, ir dots ieskats nestrikto skaitļu teorijā. Ir aprakstītas uz α-līmeņiem balstītas nestriktās lineārās programmēšānas uzdevumu risināšanas metodes atkarībā no papildus ievestā parametra λ. Darbs satur skaitliskos piemērus ar grafisko interpretāciju, lai ilustrētu aprakstītas metodes.

The paper is devoted to a fuzzy approach to linear programming problems. Mathematical programming clasification principles are given and elements of the theory of fuzzy numbers are described in the paper. Main attention is paid to methods of solving fuzzy linear programming problems. These methods are based on α-levels and depend on additional parameter λ. Numerical examples with a graphical interpretation are considered for illustration of the described technique.
Fuzzy linear programming methods based on α-levels and extension principles
Keywords: Matemātika; lineārā programmēšana; nestriktā lineārā programmēšana; nestriktie skaitļi; α-līmenis; λ-turpinājums