Erotisms dažos mūsdienu folkloras žanros. - Kerimova, Karina (Latvijas Universitāte, 2013)
«Erotisms dažos mūsdienu folkloras žanros»: bakalaura darbs. – Rīga, 2013. – 57 lpp. Darbs ir veltīts erotisma apzināšanai un analīzei dažos mūsdienu folkloras žanros. Darba mērķis - atrast anekdotēs un častuškāš erotisma piemērus, kuri atspoguļo mūsdienu sabiedrības realitāti. Darbā atklāti un izanalizēti erotisma iezīmes. Darba metodoloģija ir balstīta uz vairāku zinātnieku darbiem: A.Toporkovs, V.Propps, I.Kons, O.Veiningers, E.Giddens, u.c. Darbā tika izmantotas sekojošas metodes: sistemātiskā, praktiskā, un anketu metode. Par analīzes materiālu tika izvēlētas izdevniecības «7секретов», «Вести», «Суббота», eksperimenta laikā respondentu izdomāti teksti, kā arī anketu rezultāti. Pētījums var ieinteresēt filologus, folkloristus, kuri pēta folkloru, mūsdienu folkloras žanrus un erotismu mūsdienu sabiedrības apziņā. Darbs ir paredzēts plašam lasītāju lokam, kurus interesē dotais jautājums.

«Eroticism in some modern folklore genre»: bachelor's work. - Rīga, 2013. - 57 p. The thesis is dedicated to eroticism and research in modern folklore genres. The purpose of work – find in jokes and chastushkas the examples of eroticism that shows reality of modern society. Eroticism signs are identified and analyzed. The methodology of this thesis is based on the writings of such scientists as A.L.Toporkov, V.J.Propp, I.S.Kohn, O.Veyninger, E.Giddens and others. Research methods involved: comparative, practical and the method of questioning. Following prints were chosen as materials for the analysis: «7секретов», «Вести», «Суббота» as well as different texts, that were created by respondents during the experiment, and survey results. The research may be of interest to linguists and students that are studying folklore and modern folklore genres that include expressions of eroticism, as well as for wide range of people that are interested in modern Russian folklore.
Eroticism in Some Genres of Modern Folklore.
Keywords: Valodniecība