Zinātnes pētījumu tiešsaistes bibliotēka - Kantāns, Emīls Nils (Latvijas Universitāte, 2016)
Kvalifikācijas darbs apraksta zinātnes pētījumu tiešsaistes bibliotēkas sistēmas minimālo produktu. Sistēmas uzdevums ir ļaut lietotājiem interesēties par dažādām zinātnes jomām, un lasīt jaunākos pētījumus izvēlētajās zinātnes jomās. Apspriest rakstus ar komentāru palīdzību. Veidot savus rakstu sarakstus, lai būtu vieglāk tos atrast nāktone. Mājaslapa balstās uz lietotāju aktivitāti un uz viņu uzņēmību pievienot rakstus un papildināt vienam otru. Mājaslapa taisīta izmantojot Ruby valodas ietvaru Ruby on Rails un PostgreSQL datubāzi.

This work of qualification is meant to describe scientific research online library’s minimum viable product. The task of the system is to help its users take interest in different fields of science and to easily follow up on the latest news in the chosen fields of science. To help people learn and discuss the research with the help of communication through commenting. To help people bookmark their new found knowladge into bookmark lists for future reference. This page is based on the activity of its users and their ability to add new papers and articles from known sources. It’s a page where people can share their knowladge of the world and help each other explore it. This web application has been made using Ruby and its framework Ruby on Rails and PostgreSQL database.
Science research online library
Keywords: Datorzinātne; Ruby; Rails; PostgreSQL; Agile; mājaslapa