Ievešana nekustamā īpašuma valdījumā un tās finansēšanas kārtība - Biezais, Edgars (Latvijas Universitāte, 2013)
Problemātika, kas saistīta ar ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā, izriet no tā, ka persona, kura iegādājas nekustamo īpašumu izsolē, nezin kādas personas un uz kāda pamata atrodas nekustamajā īpašumā, un kādas ir šo personu tiesības. Līdz ar to, šī darba mērķis bija rast risinājumus, kas noteiktu taisnīgu līdzsvaru starp visu iesaistīto pušu tiesībām un iederētos kopējā tiesību sistēmā. Darba autors secināja, ka ievešana nekustamā īpašuma valdījumā ir vērsta tikai pret iepriekšējo nekustamā īpašuma īpašnieku, kā rezultātā tiesas nolēmuma piespiedu izpilde nedrīkstētu ietekmēt citu nekustamajā īpašumā esošo personu tiesības, neatkarīgi no tā, uz kāda tiesiskā pamata šīs personas nekustamajā īpašumā atrodas. Atslēgas vārdi: Ievešana valdījumā, nolēmuma izpilde, tiesu izpildītājs, izlikšana, sprieduma izpildes izdevumi.

The problem, related to placing in possession of immovable property, arises from fact, that person who bought an immovable property in auction, don’t know which persons placed in it and what kind of rights they have. According to this issue, the aim of this work was to get the solution, which gives us fair balance between all parties involved and which fits in common legal system. The author of this work came to the conclusion, that process placing in possession of immovable property is directed only to previous owner of immovable property, so execution of court judgment couldn’t influence other person rights, who are in immovable regardless on what legal bases they ari in it. Keywords: placing in possession, execution of court judgement, bailiff, eviction, execution of judgment expenditures.
Entry into the possession of the property and its financing arrangements
Keywords: Juridiskā zinātne