Par kādu siltuma un masas pārneses procesa atspoguļojumu fāzu plaknē - Ulbiks, Uģis (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā aplūkota pirmās kārtas nelineāra parasto diferenciālvienādojumu sistēma, kura radusies apskatot koksnes žāvēšanas matemātisko modeli. Šī sistēma pārnesta fāzu plaknē, noskaidrota atrisinājuma atkarība no mitras koksnes blīvuma, apkārtējā gaisa plūsmas ātrumaun koka plāksnes biezuma vērtībām. Bibliogrāfijā 8 nosaukumi Atslēgas vārdi: pirmās kārtas nelineāra parasto diferenciālvienādojumu sistēma, fāzu plaknes analīzes metode.

In this work was a system of first order nonlinear ordinary differential equation examined, that came from inspecting the model of wood drying. This system was transmitted in to phase plane and established the solutions dependence of wet web density, velocity of around air and wood plate thickness values. Bibliography 8 items Keywords: first order nonlinear ordinary differential equation system, phase plane analyses method.
About a heat and mass transfer process reflection in phase plane
Keywords: Matemātika