Testēšanas procesu analīze - Kļavinska, Līga (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā tiek izpētīts un analizēts konkrēta uzņēmuma sistēmu izstrādes modelis un programmatūras testēšanas dzīves cikls. Tiek apskatīta vienībtestu ietekme uz produkta kvalitāti programmatūras izstrādes dzīves ciklā, analizējot uzņēmuma divu līdzīgas sarežģītības projektu atrasto kļūdu daudzumu, prioritāti un kritiskumu, kā arī kļūdu un darāmo darbu atgriešanu biežumu programmētājam. Vienam no projektiem tika izstrādāti vienībtesti, bet otram – nē. Darbā konstatēts, ka vienībtestu ieviešana nav būtiski uzlabojusi projektu gaitu. Tiek piedāvāti izpētītās statistikas skaidrojumi un iespējamie uzņēmuma testēšanas procesu uzlabojumi.

System development model and software testing life cycle of specific company is analyzed and described in this paper. Unit testing influence on quality of product during software developing life cycle is analyzed. Two equally complex projects of the same company are chosen and compared to each other, where only in one of the projects unit tests are developed. Projects are compared by count of failures found during the project, by priority and severity of failures as well as count of returned failures and features to programmers. There was discovered, that unit testing has not given any significant improvement. Results of gathered statistics are explained and possible improvement of testing processes are given.
Analysis of testing processes
Keywords: Datorzinātne