Darba pašefektivitāte un apmierinātība ar atalgojumu: savstarpējā saistība un dzimumatšķirības - Zurģe, Dina (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī maģistra darba mērķis bija noskaidrot saistību starp darba pašefektivitāti un apmierinātību ar atalgojumu Latvijā strādājošajiem darbiniekiem un šo saistību dzimumatšķirības, analizējot teorētisko literatūru, jaunāko zinātnisko pētījumu rezultātus un veicot praktisku pētījumu. Tika izvirzīti divi pētījuma jautājumi – 1) Vai pastāv saistība starp darba pašefektivitāti un apmierinātību ar atalgojumu? 2) Vai pastāv dzimumatšķirības saistībā starp darba pašefektivitāti un apmierinātību ar atalgojumu? Pētījumā piedalījās 110 strādājoši respondenti (55 sievietes un 55 vīrieši). Pētījumā izmantotās metodes bija Darba pašefektivitātes skala (Occupational Self-efficacy Scale, 2002) un Apmierinātības ar atalgojumu anketa (Pay Satisfaction Questionnaire (PSQ), 1985). Veiktā pētījuma rezultātā var apgalvot, ka nepastāv statistiski nozīmīga saistība starp darba pašefektivitāti un apmierinātību ar atalgojumu. Starp šo divu faktoru saistībām nepastāv arī dzimumatšķirības, taču ir vērojamas dzimumatšķirības saistībā starp darba pašefektivitāti un apmierinātības ar atalgojumu divām tā dimensijām: apmierinātību ar atalgojuma līmeņa paaugstināšanu un apmierinātību ar atalgojuma sistēmas struktūru un administrēšanu. Atslēgas vārdi: darba pašefektivitāte, apmierinātība ar atalgojumu, dzimumatšķirības.

This master's work aimed at clarifying the relationship between occupational self-efficacy and pay satisfaction salaries working in Latvia and gender differences – specific analysis of the theoretical literature, the latest scientific research results and conducting practical research. The research questions were - 1) whether there a relationship between the occupational self-efficacy and pay satisfaction? 2) whether there gender differences a relationship between occupational self-efficacy and pay satisfaction? The study recruited 110 working respondents (55 women and 55 men). The methods applied in the present study were: Occupational Self-efficacy Scale, 2002 and Pay Satisfaction Questionnaire (PSQ), 1985. A study in the following can be said that there was no statistically significant relationship between occupational self-efficacy and pay satisfaction salaries. Between those two factors there is no commitment to gender differences, but there is gender differences a relationship between occupational self-efficacy and pay satisfaction two dimensions: satisfaction with pay levels and satisfaction with the pay structure and system administration. Key words: occupational self-efficacy, pay satisfaction and gender differences.
Occupational self-efficacy and Pay satisfaction: corelation and gender diference
Keywords: Psiholoģija