RESTful tīmekļa servisa izstrāde apdrošināšanas uzņēmumam - Šipenko, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2017)
Izstrādātā tīmekļa servisa galvenā funkcija ir pieņemt no citas sistēmas augšupielādētos attēlus, saglabāt tos datņu krātuvē, un nodot trešajai pusei attēlā redzamā objekta atpazīšanai. Lietotne ir daļa no uzņēmuma KASKO informācijas sistēmas, tās uzdevums ir būt par mediatoru starp citām uzņēmuma sistēmām un trešo pušu sistēmām. Pakalpojuma izstrādē izmantota programmēšanas valoda PHP 7.1 un ietvars Laravel 5.4. Dati tiek glabāti MySQL savietojamā datu bāzē. Sistēma izstrādāta praktizējot DDD principu.

The core functionality of the developed web service is to accept images uploaded by other software, store them in Binary Large Object store and pass them to a third party image recognition service for recognition of objects in image. This software is a single piece of wider KASKO API offering. Its purpose is to mediate data exchange between other KASKO systems and other 3rd party service providers. Application was developed in PHP 7.1 programming language using Laravel 5.4 framework. Data is stored in MySQL compatible database. Domain Driven Design principle was used to develop this software product.
Development of RESTful web service for insurance company
Keywords: Datorzinātne; REST; HTTP API; PHP; Laravel; DDD