Jauniešu uzskati par Latvijas moderno kino: Dvēseļu putenis, Klases salidojums un Jelgava '94 filmu analīze - Sloka, Ieva (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs “Jauniešu uzskati par Latvijas moderno kino: Dvēseļu putenis, Klases salidojums un Jelgava '94 filmu analīze” ir pētījums par Latvijas kino un jauniešu korelāciju jeb jauniešu velmju un gaidu apmierinātību ar modernā kino piedāvājuma klāstu. Izvēlētas tieši šīs trīs filmas, jo tās bija 2019. gadā skatītākās filmas Latvijas kinoteātros no filmām, kas radītas Latvijā.1 Darba mērķis ir Noskaidrot jauniešu uzskatus par Latvijas moderno kino. Saprast, vai to vēlmes un gaidas tiek apmierinātas. Veikt pētījumu, lai iegūtu izpratni par pētāmo problēmu un iegūtos rezultātus interpretēt, izmantojot tādas pieejas, kā – informācijas detalizētas apstrādes modeli un mediju lietojuma un apmierinājuma teoriju. Pētījums tiek veikts izmantojot interneta aptauju, kontentanalīzi un fokusgrupu. Pētījuma noslēgumā, apkopojot iegūtos datus, izdarīt secinājumus un apstiprināt vai noliegt izvirzīto hipotēzi. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās daļas, metodoloģiskās daļas un empīriskās daļas, darba beigās tiek izdarīti secinājumi.

The bachelor's thesis “Young adults views on Latvian modern cinema: The Rifleman, Class Reunion and Jelgava '94 film analysis” is a study of Latvian cinema and youth collation – satisfaction of young people's desires and expectations with the range of modern cinema offer. These three films were chosen because in 2019 they were most watched films in Latvian cinemas from films made in Latvia.2 The aim of the work is to find out the views of young people regarding on modern cinema in Latvia, to understand whether their desires and expectations are satisfied. Also the aim is to carry out research, to obtain an answer to the researched problem and interpret the results using theories such as – The elaboration likelihood model and Uses and gratifications theory. The study will be conducted using an online survey, content analysis and focus group. At the end of the research will be drawn conclusions and confirmed or denied the hypothesis. Bachelor's thesis consists of theoretical part, methodological part and empirical part, conclusions are made at the end of the work.
Young adults views on Latvian modern cinema: The Rifleman, Class reunion and Jelgava '94 film analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne; Latvijas modernais kino; Jaunieši; Dvēseļu putenis; Klases salidojums; Jelgava '94