EPR spektru leņķisko atkarību modelēšana LiYF4 kristālā - Antuzevičs, Andris (Latvijas Universitāte, 2012)
LiYF4 kristālā rentgenapstarošanas radītā defekta elektronu paramagnētiskās rezonanses (EPR) spektru leņķiskās atkarības un hipersīkstruktūra sarežģītības dēļ līdz šim nebija viennozīmīgi interpretēta. Darba ietvaros veikti EPR spektru mērījumi divās orientācijās 360º intervālā ar soli 5º, kā arī šo spektru modelēšana ar Matlab vidē radītu grafisko interfeisu ērtam parametru ievadam EasySpin programmā un spektru savietošanai. Darbā apspriesti iegūtie parametri un iespējamie defekta modeļi.

Electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum angular dependencies and hyperfine structure, observed after X-ray irradiation in LiYF4 crystal, because of their complexity were not unambiguously interpreted. In this work, EPR measurements have been made in two orientations for 360º range with a 5º step, as well as simulation of these spectra with a graphics user interface created in Matlab environment for convenient parameter input in EasySpin program. Different parameters and possible structural models of the defect are discussed.
Simulation of EPR spectra angular dependencies in LiYF4 crystal
Keywords: Fizika