Dinamikā veiktu kontroles rentgenogrāfijas izmeklējumu pamatojums pediatrijas pacientiem ar spieķa kaula distālās metafīzes lūzumu pēc konservatīvas terapijas - Illarionova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba temats ir „Dinamikā veiktu kontroles rentgenogrāfijas pediatrijas pacientiem ar spieķa kaula distālās metafīzes lūzumu pēc konservatīvas terapijas”. Darba galvenais mērķis: izvērtēt dinamikā veiktu kontroles rentgenogrāfijas izmeklējumu nepieciešamību bērnu vecuma pacientiem ar spieķa kaula distālās metafīzes lūzumu pēc konservatīvas terapijas. Darba noslēgumā ir veikts pētījums, apkopoti pētījuma rezultāti, izstrādāti secinājumi un priekšlikumi, kas balstīti uz pētījuma rezultātiem. Darba apjoms ir 28 lapaspuses, to veido 4 nodaļas, 7 apakšnodaļas, darba ir izmantots 17 literatūras avotus, 6 pielikumi. Darbā iekļauts 2 tabulas, 13 attēli, no kuriem 3 ir pētījuma diagrammas. Atslēgas vārdi: radioloģija, traumatoloģija, medicīna, pediatrija, spieķa kauls.

The selected Bachelor`s thesis is “The justification of control x-ray examinations in dynamics after conservative therapy for paediatric patients with distal metaphyseal radius fracture”. The aim of work: to assess the justification of control x-ray examinations in dynamics after conservative therapy for paediatric patients with distal metaphyseal radius fracture. The final part of thesis has been created research; results are summarized, created conclusions and suggestions, which are based on research results. The volume of work is 36 pages, it consists of 4 chapters and 7 subdivisions, 17 literature sources, 6 attachments, and work includes 13 images, 8 diagrams. Key words: radiology, traumatology, paediatric, radius bone.
The justification of control x-ray examinations in dynamics after conservative therapy for paediatric patients with distal metaphyseal radius fracture
Keywords: Medicīna; radioloģija; traumatoloģija; medicīna; pediatrija; spieķa kauls