Dzīvnieku nozīme dzīvnieku atbalsta biedrības skatījumā - Apse, Alvils (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs “Dzīvnieku nozīme dzīvnieku atbalsta biedrības skatījumā” ir pētījums par dzīvnieku atbalsta biedrību un brīvprātīgo pagaidu māju sniedzēju darbības principiem, uzturot, apkopjot un meklējot jaunas mājas dzīvniekiem, kas vai nu ir nonākuši uz ielas, vai arī dabiski tajā nonākuši. Mērķis ir noskaidrot kādi cilvēki iesaistās un ir gatavi uzņemties rūpes par dzīvniekiem, kā brīvprātīgie un kā dzīvnieku aizsardzības biedrību dalībnieki. Iegūtie pētījuma rezultāti atklāj, ka cilvēki, kas iesaistās šāda veida brīvprātīgajā darbā, to veic, lai palīdzētu dzīvniekiem nonākt drošā vidē, kā arī, lai kontrolētu to populāciju pilsētas ielās.

Bachelor’s thesis “Animal Rights Associations Perspective on the Meaning of Animals” is a research about animal rights associations and volunteers, that are willing to provide temporary housing for animals, their operating principles while taking care and providing for animals, and at the same time searching for a new home for the animals that have been living on the street. Main goal is to determine what kind of people are involved and are willing to take care of animals, as volunteers and as members of animal protection societies. The findings of the study reveal that people involved in this type of volunteering work are doing it to help animals get into a safe environment and to control their populations on the streets of the city.
Animal rights association’s perspective on the meaning of animals
Keywords: Antropoloģija; Ētika; Brīvprātīgie; Biedrība; Dzīvnieki; Antropomorfisms