Jaunākā skolas vecuma bērnu radošuma attīstības sekmēšana attālinātās vizuālās mākslas stundās - Cera, Zane (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba temats ir “Jaunākā skolas vecuma bērnu radošuma attīstības sekmēšana attālinātās vizuālās mākslas stundās”. Diplomdarba mērķis ir izzināt vizuālajā mākslā veicamo radošo darbu lomu radošuma attīstīšanā 3.klasē. Pirmajā nodaļā tiek aplūkotas radošuma atziņas dažādu autoru skatījumā. Apskatīta radošā darbība vizuālajā mākslā un attālinātās mācības. Otrajā nodaļā tiek aprakstīta metodiskās sistēmas izstrāde radošuma attīstības sekmēšanai un tās aprobācija attālinātās vizuālās mākslas stundās 3.klasē. Rezultātu analīze un izvērtējums. Darbā aprakstītas darba organizācijas formas, mācību metožu izvēles pamatojums. Pielikumā pievienotas darba autores izstrādātie stundu plāni, mācību stundu instrukcijas, izstrādātās darba lapas, prezentācijas, anketa.

The topic of the diploma thesis is “Promoting the creativity of primary school children in remote visual arts classes”. The goal of the thesis is to find out the role of creative works in visual art in the development of creativity in the 3rd grade. The first chapter looks at the findings of creativity from the perspective of different authors. Creative activity in visual arts and distance learning have been viewed. The second chapter describes the development of a methodological system for the promotion of creativity and its approbation in remote visual art classes in the 3rd grade, as well as the analysis and evaluation of results. The work describes the forms of work organization, the justification of the choice of teaching methods. The appendix contains the lesson plans developed by the author of the work, lesson instructions, developed worksheets, presentations, questionnaire.
Promoting the creativity of primary school children in remote visual arts classes
Keywords: Pedagoģija; Radošuma sekmēšana; 3.klase; vizuālā māksla; attālinātā mācīšanās