Radio studijas vadības sistēmas konfigurācijas saskarņu testu automatizācija - Pavāre, Linda (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba gaitā tika izstrādāta programmatūra radio studijas vadības sistēmas konfigurācijas lietotāja saskarņu testēšanai. Darba mērķis ir ievērojami atvieglot testētāju ikdienu, automatizējot viņu darbu un tādējādi ļaujot ietaupīt laiku, kas nepieciešams, lai notestētu, vai programmatūra darbojas tā, kā tai ir paredzēts. Pašreiz testēšana pārsvarā notiek tikai manuāli, kas ir ļoti apgrūtinoši un laikietilpīgi. Testu automatizācija ļauj to pašu darbu paveikt ievērojami ātrāk un ir krietni mazāk pakļauta kļūdām, kuras neizbēgami rodas cilvēciskā faktora rezultātā. Darba izstrādē tika izmantota speciāli šīs programmatūras testēšanai izstrādāta skriptu programmēšanas valoda.

During the development of this work testing program for configuration interfaces of radio studio control system is created. The purpose of this work is to considerably reduce the time spent for testing of radio studio control system. Now testing is mainly done manually which is very tiring and time consuming. Automatization of tests gets the same work done much faster and is much less subjected to “human factor” mistakes. This program is developed using a scripting language which was created specially for testing the given system.
Automatization of tests for configuration interfaces of radio studio control system
Keywords: Datorzinātne; testēšana; testa skripts; testing; test script