Starptautiskā medicīniskā tūrisma iespējas Latvijā - Šmite, Dace (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir noteikt medicīnas tūrisma attīstības iespējas Latvijā. Lai sa-sniegtu bakalaura darba mērķi, tiek izmantota literatūras un citu avotu analīze, statistisko datu analīze un SVID analīze. Darba saturs izklāstīts trijās nodaļās, kurās tiek apskatīta medicīnas tūrisms un medicīnas tūrisma zobārstniecībā situācija Latvijā. Teorētiskajā nodaļā tiek apska-tīta medicīnas tūrisma terminoloģija, dažādi medicīnas tūrisma iedalījumi un medicīnas tūrisma definīcijas. Darbā tiek apskatīta informācija par medicīnas tūrismu un medicīnas tūrisma uzņēmumiem Latvijā. Bakalaura darba praktiskajā daļā tiek apskatīta informācija par me-dicīnas tūrismu zobārstniecībā piedāvājumu. Pētījumā izmantoti dažādi informatīvie avoti, kas saistīti ar medicīnas tūrismu: plāni, likumi, mājas lapas. Darba beigās veikti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi medicīnas tūrisma attīstībai un pilnveidošanai Latvijas tirgū.

Bachelor's work aim is identifying medical tourism development in Latvia. In order to achieve the objectives of the work is used the literature and other sources analysis, statistical data analysis and SWOT analysis. Job content set out in the three sections, which provides an overview of medical tourism and medical tourism dental situation in Latvia. The theoretical section discusses medical tourism terminology, various medical tourism divisions and medical tourism definitions. The work discusses information about medical tourism and medical tourism companies . In work viewwed information about dental medical tourism and den-tal supply. The study used a variety of informational sources related to medical tourism: plans, laws, website. At the end of the work carried out in the conclusions and proposals for the development of medical tourism and development of the Latvian market.
International medical tourism opportunities in Latvia
Keywords: Vadībzinātne